U bevindt zich hier:
Home » Presentatie » Storz Medical

Voorstelling van Storz MedicalNiet-invasieve therapie in dienst van de mens.

Opgericht in 1987, is STORZ MEDICAL AG een Zwitsers bedrijf dat met de KARL STORZ Group verbonden is . In het hart van Europa, aan de Bodensee in het zwitserse Tägerwilen, ontwikkelt het bedrijf innovatieve shockwavesystemen,iets waarvan ze alle technologische aspecten beheerst. Dit garandeert een constante zoektocht naar nieuwe benaderingen met alle respect voor de patïent en zijn behoeften.

In orthopedie en revalidatie, gebruikt STORZ MEDICAL shockwave sinds de vroege jaren '90. In eerste instantie werd alleen pdeudarthrose behandeld met shockwave. Later is het assortiment van indicaties uitgebreid tot tendinopathieen, in gevallen van vertraagde genezing van blessures en myofasciale pijnsyndromen.

STORZ MEDICAL (www.storzmedical.com) bestrijkt een breed scala van indicaties in orthopedie en revalidatie met de verschillende soorten van akoestische golven, te weten:
• radiale shockwave,
• focale shockwave,
• planaire shockwave.

We differentiëren dus 2 lijnen:
• de lijn DUOLITH® SD1 en DUOLITH® Ultra als focale of gecombineerde (radiale en focale) shockwave.
• de lijn MASTERPULS® Elite Edition voor radiale shockwave.

STORZ MEDICAL is momenteel toonaangevend voor ESWT oplossingen in de wereldmarkt.Sinds 2004 is STORZ MEDICAL er als eerste bedrijf in de wereld in geslaagd om de fysische eigenschappen van shockwave zo te veranderen zodat ze als gepulste akoestische wave ingezet kunnen worden voor de behandeling van cellulitis en body contouring ("Body Shaping"). De duurzame werking van Acoustic Wave Therapy (AWT® - www.awt-cellulite.com) is bewezen door een aantal wetenschappelijke studies en klinische proeven op lange termijn.

Met zijn nieuwe AWT® modellen - CELLACTOR® SC1 en D-ACTOR® 200 – zet STORZ MEDICAL de standaard voor ongekende therapeutische kwaliteit in de esthetische geneeskunde en anti-aging.

Sinds 2012, is de behandeling van rimpels, dankzij de specifieke applicator Focus Lens veilig en doeltreffend geworden.Na tientallen jaren bewezen dienst in de menselijke geneeskunde wordt shockwave therapie nu ook met groot succes In de diergeneeskunde gebruikt.

Shockwave systemen ontwikkeld door STORZ MEDICAL voor gebruik in de diergeneeskunde, zoals de DUOLITH® SD1 VET en MASTERPULS® MP50-100-200 VET, worden gekenmerkt door hun maximale mobiliteit, hun lage investeringskosten, onderhoud, maar ook door hoge prestaties en gegarandeerde therapeutische successen.Sinds 1980 produceert STORZ MEDICAL een uitgebreid assortiment van ithotriptietoestellen voor de behandeling van nierstenen sinds jaar en dag. Urologische litotriptie is niet langer een geïsoleerde discipline op zich. Moderne lithotriptors ontwikkeld door STORZ MEDICAL zoals de MODULITH ® SLX - F2, bieden vele gebruiksmogelijkheden dankzij hun brede waaier van mini-invasieve en extracorporale opties.

De bron van de shockwave is altijd het hart van elke vorm van lithotriptor . Dankzij de gepatenteerde en ongeëvenaarde elektromagnetische cilindrische bron is STORZ MEDICAL de toonaangevende leverancier van lithotriptors wereldwijd.

Shockwave worden niet alleen gebruikt voor desintegratie van nierstenen, maar ook voor de behandeling van pijn bijchronische bekkenpijn syndroom ( CPPS ) en de ziekte van Peyronie (IPP).

Vanaf 1999 was STORZ MEDICAL het eerste bedrijf in de wereld dat met groot succes shockwave inzette voor de behandeling van refractaire angina pectoris ( cardiologie).

De MODULITH® SLC wordt nu gebruikt in vele academische en klinische centra gespecialiseerd in een effectieve behandeling van refractaire angina pectoris.