U bevindt zich hier:
Home » Klantenservice

Shockwave BeLux een dienst aan elke klant

Waarom uw STORZ MEDICAL schokgolf apparaat kopen bij SHOCKWAVE BELUX?
Omdat we niet alleen het apparaat verkopen!

Alvorens u een apparaat wenst aan te kopen, nemen wij de tijd om uw wensen te begrijpen op het vlak van:
• uw patiëntenbestand,
• uw manier van werken,
• uw carrière.

Dan, na een gedetailleerde presentatie van onze producten ter plaatse in uw praktijk, zullen wij u helpen te bepalen welk apparaat de beste optie is voor u via onze verschillende formules:
• van aanschaf van een nieuw, demonstratie of gebruikt model,
• verhuur,
• huurovereenkomst met optie om het apparaat aan te schaffen,
• de eventuele terugname van uw oude apparatuur ongeacht het merk.

Wat kunt u verwachten van de service van SHOCKWAVE BELUX?
• Een kwalitatief hoogwaardig advies bij aankoop van uw apparatuur (aankoop, lening of lease), en van bijbehorende financiering. We zijn er om u te helpen!;
Training voor elke verkocht STORZ MEDICAL shockwave apparaat;
• Technische ondersteuning en hulp binnen 24 tot 48 uur;
• Een preventief onderhoud om uw STORZ MEDICAL shockwave apparaat in perfecte staat te houden en te profiteren van optimale prestaties. Wij bieden hiervoor een jaarlijks onderhoud aan;
regelmatig upgrade van software;
Snelle interventie voor reparaties;
• Een uitzonderlijke garantie van 24 maanden op nieuwe apparatuur.

Aarzel niet om ons te contacteren om de volgende stap in onze samenwerking te zetten:
In detail:
Training - Wij bieden bij aankoop of lease van onze STORZ MEDICAL Shockwave apparatuur een medische of esthetische opleiding in functie van uw apparaat en het beoogde gebruik. De training kan individueel worden gedaan in uw praktijk of in groep tijdens onze trainingsdagen die vier keer per jaar plaats vinden.

Technische ondersteuning - Bel ons op elk moment, ook buiten de kantooruren ,wij zullen blij zijn u te helpen, uw vragen te beantwoorden of aan uw behoeften te voldoen.

Reparaties en onderhoud - Onze klanten waarderen ons vermogen om te helpen in geval van problemen. Alle apparatuur is onder garantie. In geval van een verlopen garantie bieden wij u onderdelen aan tegen aanvaardbare prijzen, kwalitatieve dienstverlening met arbeidsuren zo correct mogelijk berekend.

Onderdelen en Accessoires - Bezoek onze site www.shockwave-belux.com of contacteer ons voor advies over apparatuur, accessoires , pathologieën , ...

Garanties – SHOCKWAVE Belux by ADKwa garandeert voor een nieuwe shockwave-unit een garantie van 24 maanden, met uitsluiting van uitzonderlijke materiële schade.

Customer Service - Onze klantenservice omvat training , reparatie en onderhoud van apparatuur , toebehoren en accessoires , alsook telefonische ondersteuning tijdens en na de normale kantooruren . We begrijpen het belang om er voor onze klanten te zijn, of het nu een simpele vraag of een verzoek om technische bijstand betreft.

Account – Als klant van SHOCKWAVE Belux - STORZ MEDICAL , stellen wij u een hoeveelheid informatie ter beschikking die u op de hoogte zal houden over alles van uw apparatuur en aanverwante technieken. Voel je vrij om als klant regelmatig deze ruimte te raadplegen.

Wij engageren ons om u een uitstekende klantenservice te bieden wanneer u maar wilt , en het minimaliseren van downtime ongeacht de oorzaak! Neem voor meer informatie over onze STORZ MEDICAL shockwave producten en diensten contact met ons op.