Gefocuste schokgolftherapie (Li-ESWT) voor niet-invasieve behandeling van vasculaire erectiestoornissen (ED) en andere urologische aandoeningen.

DUOLITH® SD1 “ultra” wordt effectief toegepast voor de behandeling van erectiestoornissen (ED) van vasculaire oorsprong, induratio penis plastica (IPP) en chronisch bekkenpijnsyndroom (CPPS). Wetenschappelijke studies hebben het genezend succes van gefocuste schokgolven voor deze indicaties aangetoond. De effectiviteit van dit moderne schokgolfapparaat wordt bepaald door het individueel selecteerbare, dynamische en krachtige energiebereik en de te kiezen therapeutische focusdiepte.

Diepgelegen gebieden kunnen gemakkelijk worden behandeld. Met zijn grote focuszone is het eenvoudig om deze gebieden met een hoge mate van precisie te benaderen. Deze technische kenmerken tonen ook de superioriteit van de behandeling in vergelijking met andere ESWT-machines: vanwege de focusdiepte hoeven schokgolven slechts aan één zijde van de penis te worden toegepast.

Voordelen

  • Therapieën zonder medicatie of chirurgie
  • Korte behandelsessies
  • Geen verdoving vereist

ED – Erectiestoornis

Erectiestoornis (ED) is een seksuele stoornis die steeds vaker voorkomt naarmate men ouder wordt. Mannen die door ED worden getroffen, zijn niet in staat om een erectie te ontwikkelen of te behouden die voldoende is voor geslachtsgemeenschap, ondanks seksuele stimulatie. De meeste gevallen van ED hebben een vasculaire oorsprong.

Bij de behandeling van ED met schokgolftherapie worden lage-intensiteit schokgolven toegepast op verschillende behandelingzones op de penis en het perineum.

IPP – Induratio Penis Plastica

Induratio penis plastica (IPP), ook bekend als de ziekte van Peyronie, is een verworven en over het algemeen progressieve aandoening van de penis. De meeste mannen merken de aanwezigheid van de ziekte op wanneer ze verdikte knobbels (zogenaamde plaques) onder de huid van de penis voelen.

Naarmate de ziekte vordert, kan er pijn optreden met of zonder erectie, en wordt de penis tijdens een erectie gekromd, wat het moeilijk of onmogelijk kan maken om geslachtsgemeenschap te hebben. Bij de behandeling van IPP worden de pijnlijke punten in de penis behandeld met extracorporale schokgolven.

CPPS – Chronisch Bekkenpijnsyndroom

Het chronisch bekkenpijnsyndroom (CPPS) wordt gekenmerkt door pijn in het gebied van de bekkenbodem. Andere symptomen zijn problemen met urineren zonder bewijs van urineweginfectie.

Sommige patiënten ervaren erectiestoornissen. Extracorporale schokgolftherapie wordt uitgevoerd met een perineale benadering, waarbij de prostaat en de bekkenbodem worden behandeld.