De MASTERPULS® »ultra«-lijn valt op vanwege zijn technologische innovaties, betrouwbaarheid en precisie tot in het kleinste detail. Het vergrote energiebereik van het FALCON®-handstuk en de veelzijdige transmitters zorgen voor de beste behandelresultaten.

De drie meest populaire systemen die worden verkocht, zijn de Masterpuls Ultra Line-modellen MP50, MP100 en MP200. Ze zijn compact, modulair en gemakkelijk te verplaatsen binnen de kliniek. Alle drie hebben het Falcon-handstuk, ontworpen voor het comfort van de therapeut, met alle bedieningselementen ingebouwd in het handstuk zelf, zodat de therapeut alle instellingen en intensiteit direct op het handstuk kunnen instellen.

Het belangrijkste verschil tussen de MP50 en MP100/MP200 zit in de grootte van de apparaten en de bar-druk. De MP50 heeft een maximale bar-druk tot 4 bar, terwijl de MP100 en MP200 een bar-druk tot 5 bar hebben. De meeste therapeuten zullen een patiënt behandelen met een bar-druk tussen 1 en 3, dus de MP50 is voldoende.

Voor grotere praktijken en ziekenhuizen is echter een apparaat met een grotere energie-bereik geschikter, aangezien zij een breder scala aan patiënten behandelen en het toestel vaker gebruiken. Een hogere bar-druk is vaak nodig bij de behandeling van patiënten met een hogere BMI, topsporters of mensen met grote spiermassa, deze gevallen kunnen een bar-druk tot 5 vereisen. De grotere apparaten kunnen ook worden ingezet voor esthetische behandelingen waarbij hogere energie-uitvoer en langere behandeltijden nodig zijn.