Extracorporele Magnetotransductietherapie (EMTT) is een fysiotherapie-techniek die een niet-invasieve en op bewijs gebaseerde behandeling biedt voor aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals lage rugpijn, artrose en ontstekingen in pezen en gewrichten. EMTT genereert pulsen met een hoge intensiteit van magnetische velden om cellulaire reacties te stimuleren, waardoor natuurlijke genezingsprocessen in de weefsels van het lichaam worden bevorderd.

Omdat EMTT zorgverleners in staat stelt het scala aan behandelingsopties dat aan patiënten wordt aangeboden voor musculoskeletale aandoeningen en tendinopathieën te verbreden, is het een ware game-changer op het gebied van behandeling. Deze baanbrekende technologie biedt een andere manier om patiënten sneller beter te helpen worden zonder chirurgie, onnodig risico of hersteltijd.

MAGNETOLITH video

Hoe werkt het?

Extracorporeal Magnetotransduction Therapy (EMTT) met de MAGNETOLITH® opent nieuwe mogelijkheden voor regeneratie en revalidatie. Toepassingsgebieden omvatten aandoeningen van het musculoskeletale systeem, zoals lage rugpijn en tendinopathieën van de rotator cuff of achillespees.

EMTT verschilt van algemene vormen van magnetische veldtherapie of PEMF door de hoge oscillatiefrequentie van 100 – 300 kHz. Deze eigenschap maakt een diepe penetratiediepte mogelijk (18 cm) en een breed scala aan indicaties.

Highlights

  • Hoogfrequent magnetisch veld (100 – 300 kHz)
  • Continue en betrouwbare werking dankzij de watergekoelde applicator
  • Click & Connect-mechanisme maakt een flexibele positionering van de applicator mogelijk
  • Wisselen van de applicator is eenvoudig door simpelweg in te pluggen en uit te pluggen
  • Geïntegreerd aanraakscherm om het energieniveau, de frequentie en de pulssnelheid aan te passen.