Modulair concept

De Duolith SD1 Ultra voldoet aan de groeiende eisen van een medische praktijk die nieuwe therapieën en diagnoses aanbiedt. De Duolith Ultra is geschikt voor een breed scala aan orthopedische, urologische, esthetische en fysiotherapeutische behandelingen. Dit modulaire systeem is ideaal voor grote praktijken en ziekenhuizen waar frequent gebruik vereist is.

De DUOLITH® SD1 »ultra« wordt centraal bediend via het 15,4-inch touchscreen. Alle modulaire elementen van het hele systeem zijn met elkaar verbonden in de apparatenwagen.

De DUOLITH® SD1 »ultra« combineert radiale en focale shockwavetherapieën, complementaire vibratie en vacuümtherapieën, evenals de geïntegreerde echografische beeldvorming in één systeem.

Controle module

Alle systeemmodules kunnen worden bediend via het grote touchscreen van de controlemodule. Naast de bedieningseenheid biedt het systeem een patiëntenbeheersysteem, evenals aanbevolen behandelprotocollen ondersteund door video’s en afbeeldingen. De geïntegreerde Visible Body®-software stelt de gebruiker in staat om de macroscopische en microscopische lagen van het menselijk lichaam te visualiseren. Draaibare en bewegende 3D-modellen maken het mogelijk om spierbewegingen en pathologiën te visualiseren wat de interactie tussen patiënt en therapeut vergemakkelijkt.

Radiale shockwave module met Falcon handstuk

Het hoogwaardige FALCON® handstuk maakt het mogelijk dat de radiale module ook onafhankelijk van de bedieningseenheid kan worden bediend. Alle behandeling parameters zoals druk, frequentie en aantal schokken kunnen worden ingesteld en geraadpleegd via het bedieningspaneel van het handstuk.

De optionele vibratietherapie met de V-ACTOR® »HF« handgreep en de optionele vacuümtherapie met behulp van VACU-ACTOR® technologie zijn ideale aanvullingen op schokgolftherapie.

Transmitters for the FALCON® Handpiece

Kenmerken

 • Alle parameters instelbaar en raadpleegbaar op het Falcon handstuk
 • Energie range : 0.3 – 5 bar
 • 4 connecties: 2 x R-SW, 1 x V-ACTOR®, 1 x VACU-ACTOR®
 • Vibratietherapie met V-ACTOR® handstuk (optioneel)
 • VACU-ACTOR® vacuum therapy (optioneel)

Focused module

Focale shockwave wordt gebruikt voor de behandeling van zowel oppervlakkige als diepere doelgebieden in het lichaam. Het SEPIA® handstuk maakt de behandeling direct bij de patiënt eenvoudig en efficiënt door alle belangrijke bedieningselementen in de handgreep te integreren.

Een ander voordeel voor de gebruiker is het eenvoudig kunnen vervangen van de cilindrische spoel, wat revisietijd en kosten bespaart. Als extra optie kan het C-ACTOR® handstuk met een uitgebreider energiebereik op deze module worden aangesloten, voor gebruik in dermatologie en ook voor de behandeling van pseudarthrose die zich dicht bij het huidoppervlak bevindt.

Kenmerken

 • Effectieve behandeling met minimale vermoeidheid van de hand direct bij de patiënt
 • Verminderde revisietijd en -kosten dankzij eenvoudige vervanging van de spoel
 • Alle bedieningselementen geïntegreerd in de handgreep
 • Bereik focale zone (met/zonder stand-off): 0 – 65 mm
 • Therapeutische werking: tot 125 mm
 • Energieoverdracht: 0,01 – 0,55 mJ/mm2
 • Optioneel: C-ACTOR® handgreep met uitgebreid energiebereik voor gebruik in de dermatologie en pseudarthrose dicht bij het huidoppervlak: 0,03 – 1,24 mJ/mm2

Diagnostic Ultrasound

Een nauwkeurige diagnose van de indicatie en behandelgebied zijn essentieel voor een succesvolle behandeling. Daarom is er de optie van een geïntegreerd diagnostisch ultrasone beeldvormingssysteem met kleurendoppler voor de DUOLITH® SD1 »ultra«, waardoor diagnose en behandeling in één systeem worden gecombineerd. Alle mogelijke aanpassingen om het behandelingsgebied te lokaliseren en optimaal weer te geven op ultrasone beelden kunnen op het scherm worden uitgevoerd. Ultrasound beelden kunnen direct worden opgeslagen in het geïntegreerde patiëntenbeheersysteem en worden opgehaald tijdens latere sessies.

Kenmerken

 • Diagnose en therapie gecombineerd in één systeem
 • Kleurendoppler “Hoge resolutie”: 1,5 – 15 MHz
 • Opslaan van ultrasone beelden rechtstreeks in het patiëntenbeheersysteem
 • DICOM-interface (optioneel)
 • GDT (German medical data exchange format) interface (optioneel)