Wanneer het tijd is om het ‘juiste’ medische shockwave-apparaat aan te schaffen, kan de taak op het eerste gezicht overweldigend lijken. Voeg daarbij de overweldiging van het ontdekken dat er tal van fabrikanten zijn die shockwave-apparaten verkopen, waarbij de kwaliteit aanzienlijk varieert van de ene fabrikant tot de andere.

Bij het investeren in een shockwave-therapieapparaat kunt u vertrouwen op STORZ Medical als marktleider en een naam die bekend staat om precisie en uitmuntendheid. Daarom identificeren kritische medische professionals wereldwijd STORZ MEDICAL als marktleider op het gebied van shockwave- en regeneratieve technologieën.

De geschiedenis van STORZ Medical

Het begon allemaal in 1945 toen Dr. Karl Storz de KARL STORZ Group oprichtte in Zuid-Duitsland. Deze innovatieve organisatie zou endoscopie en shockwave-therapie in de komende jaren beïnvloeden. In 1987 werd STORZ Medical opgericht in Zwitserland en werd het bekend als de vroege pioniers van shockwave-therapie. Een octrooi verkregen in 1988 dient als basis voor al hun focused shockwave-systemen tot op heden. Bekend om het vestigen en innoveren van Extracorporeal Shockwave Therapy (ESWT), zorgden ze er ook voor dat ze octrooibescherming kregen.

STORZ Medical staat tegenwoordig wereldwijd bekend als de onbetwiste marktleider in shockwavetechnologie. Hun niet-invasieve oplossingen worden gebruikt in een groeiend aantal vakgebieden, waaronder urologie, cardiologie, neurologie, esthetiek, dermatologie en orthopedische pijnbehandeling. Hun vooraanstaande onderzoek, hoogwaardige apparaten en innovatieve technologieën, samen met hun welverdiende reputatie, maken hen wereldwijd erkende autoriteiten op het gebied van shockwave.

STORZ Medical Shockwave-apparaten

STORZ Medical produceert radiale drukgolf en focused shockwave-apparaten, en nu ook EMTT-apparaten.

Radial Pressure Wave Treatment (RPW)

De Masterpuls-serie, ook wel de D-ACTOR-serie genoemd, zijn radiale drukgolfapparaten die al meer dan dertig jaar veelvuldig worden gebruikt in de orthopedie. Radiale drukgolven kunnen ondiepe maar brede behandelgebieden bereiken. Deze technologie is bijzonder geschikt voor de behandeling van plantaire fasciitis, myofasciale pijn en chronische tendinopathieën.

Zorgprofessionals gebruiken RPW om succesvol acute en chronische musculoskeletale pijn en/of pijn die aanzienlijk de mobiliteit of kwaliteit van leven belemmert, te behandelen. Het is bijzonder geschikt voor de behandeling van de volgende gebieden:

 • Voet en enkel
 • Onderste extremiteit
 • Bovenste extremiteit
 • Rug en borst
 • Schouder
 • Nek
 • Myofasciale triggerpoints

Extracorporeal Shockwave Therapy (ESWT)

De Duolith-serie omvat een reeks gerichte shockwave-apparaten. In vergelijking met radiale drukgolven leveren gerichte shockgolven een hogere energiedichtheid en snellere impuls. Op deze manier kunnen gerichte shockgolven diepere weefsels nauwkeuriger bereiken, waardoor behandelaars specifieke gebieden kunnen bereiken en al hun energie binnen het doelweefsel kunnen leveren. Aandoeningen zoals gelokaliseerde pijnpunten, chronische tendinopathieën, botstressblessures, non-unies en diepe triggerpoints worden het beste behandeld met gerichte shockgolven.

Radiale drukgolf en gerichte shockwave worden regelmatig gebruikt in de volgende specialismen:

 • Orthopedie
 • Sportgeneeskunde
 • Pijnbeheer en revalidatie
 • Podologie
 • Wondgenezing
 • Esthetische geneeskunde
 • Urologie
 • Neurologie
 • Cardiologie
 • Vasculair
 • Tandheelkunde
 • Veterinaire geneeskunde

In tegenstelling tot veel andere op de markt zijn STORZ MEDICAL shockwave-apparaten ondersteund door uitgebreide wetenschappelijke studies, waaronder Level One-studies, die hun doeltreffendheid ondersteunen. Als alleen het beste goed genoeg is, vertrouw dan op STORZ Medical met vertrouwen.

STORZ Medical Waardepropositie

 1. Leider op het gebied van Shockwave
  Op dit moment heeft STORZ Medical wereldwijd meer dan 50.000 apparaten verkocht en beschikt over meer dan 200 ontwerppatenten en meerdere ontwerpprijzen. Ze zijn de onbetwiste leiders in shockwave-onderzoek en gerelateerde technologische vooruitgang.
 2. Veiligheid, Kwaliteit, Precisie
  STORZ Medical staat synoniem voor veiligheid, kwaliteit en precisie. Elk apparaat wordt geproduceerd aan strenge normen en is geïnspecteerd en getest op kwaliteit en effectiviteit om de veiligheid van de patiënt te waarborgen. Alle apparaten zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat een behandelaar de juiste frequentie van schokgolven levert voor een bepaalde aandoening.
 3. Innovatie drijft ontwikkeling
  STORZ Medical neemt altijd het voortouw bij innovatie en ontwikkeling. Blijf altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van shockwave.

Waarom Shockwave-Belux uw partner is voor voor Uw STORZ Medical Apparaten

Het kiezen van de ‘juiste’ partner is net zo belangrijk als het kiezen van de beste medische technologieën voor uw praktijk. Wanneer het erop aankomt, zal de ROI van uw gekozen medische apparaat worden beïnvloed door met wie u besluit samen te werken, wat uiteindelijk van invloed zal zijn op uw succes bij het introduceren ervan in uw praktijk en bij uw patiënten.

Waarom? Idealiter wilt u een vertrouwde partner met jarenlange ervaring die er voor u is, zowel voor als na de aankoop, door voortdurende ondersteuning te bieden om het maximale rendement op uw investering te behalen. U zult verheugd zijn te weten dat Shockwave-Belux precies dat doet.

We zijn toegewijd aan het helpen van medische professionals, zoals u, om nieuwe technologie in uw praktijk te integreren en u te helpen het gebruik ervan te optimaliseren tot het volste potentieel. Shockwave-Belux is de exclusieve distributeur van de volledige reeks STORZ Medical-apparaten.

Het volledige aanbod omvat Radial Pressure Wave Therapy (RPWT), Extracorporeal Shockwave Therapy (ESWT) en Extracorporeal Magnetotransduction Therapy (EMTT) —allemaal innovatieve, op bewijs gebaseerde technologieplatforms die worden gebruikt om weefselherstel en regeneratie te stimuleren.

Niet-invasieve, regeneratieve oplossingen van Shockwave-Belux werken op zichzelf of samen met elkaar om de doeltreffendheid van klinische procedures te vergroten.

Als u geïnteresseerd bent in het opnemen van deze regeneratieve technologieën in uw praktijk om uitzonderlijke patiëntenzorg en behandeling te bieden, zouden we vereerd zijn om met u samen te werken om uw praktijk naar een hoger niveau te tillen.

Overtuigd? Ons team van shockwave- en EMTT-experts staat klaar om u te helpen! Neem gerust contact met ons op om uw vragen beantwoord te krijgen en een geschikt apparaat voor uw praktijk te vinden.